lördag 8 maj 2010

Paradbilder del 2

Nu har vi tryggt tagit oss tillbaks till vårt hostel. Sydsvenskan och finlandsvenska Radio Extrem ringde och intervjuade mig för en stund sedan, det verkar ha kommit en del rapporter om konfrontationer mellan motdemonstranter och polis. Det var lite oroligt bland säkerhetsansvariga ett tag, och vi blev uppmanade att ta taxi till vårt hostel. Ett tag senare kändes det okej att promenera - några i vår grupp gick förbi några nationalister, men de följde lyckligtvis inte efter oss.

Här är några paradbilder från Helene Delilah.
Jag uppdaterar kanske med fler bildtexter senare, nu ska vi gå igenom kvällen och se till att vi känner oss trygga inför eventuella festligheter! (Uppdatering: Nu är alla bildtexter på plats!)


Karol Vieker från RFSL och Göran Stanton från Gaypolisen i uppladdningspuss innan paraden! :)

Litauiska polisen tog sig fram på varierande sätt...


Ulrika Cronenberg-Mossberg, Sveriges ambassadör i Vilnius, och EU-minister Birgitta Ohlsson går först i paraden.

RFSU:s fina banderoller syntes bakom de närmare 80 Amnesty-aktivisterna. Först kom deras slogan "Human rights are my Pride", följt av vår "Human rights for all of us". Fin övergång!

Karolina Ersson från RFSU skymtar i förgrunden vid ballongsläppet. Motdemonstranterna som skymtade på andra sidan såg inte alls ut att ha det lika roligt...

Början av Pride-tåget. Här går diverse parlamentariker och andra höjdare. Yvonne Ruwaida (MP) valde dock att gå längst bak med RFSU - det tycker vi var hedrande!

Även polishästarna var kravallutrustade.

Spontan fotosession med EU-parlamentariker Christoffer Fjellner. En ska bjuda på sig själv, det är ändå prideparad :)

/Hanna och Delilah

Relaterat: SvD

1 kommentar:

Anonym sa...

jag tycker det är bra att majoriteten av Litauens invånare är negativa till paraden