söndag 9 december 2012

Föreläsning med Nour El-Refai idag klockan 19,30 på Folkets hus i Göteborg


RFSU Göteborg är extra glada över att kunna bjuda in Nour El Refai eftersom hon är 2012-års vinnare av RFSU-priset. Nour El Refai vann priset med motiveringen att hon: ”genom sina fantastiska föreställningar är ett språkrör i arbetet med att sprida en positiv och bejakande syn på sexualitet”.

Föreläsningen med Nour El Refai kommer hållas imorgon den 10 december mellan kl. 19.30-21.00 på Folkets hus i Göteborg. Efter föreläsningen blir det sexualpolitiskt eftermingel tillsammans med oss på RFSU Göteborg!

Föreläsningens fokus är:

”I ett samtal om makt och humor ställs frågor om varför det finns komiker, och kvinnliga komiker. Varför män i högre grad är anlitade till att skriva manus och regissera stora humorproduktioner. Men också vilka konsekvenser det får. Vad betyder det för oss som tittar att kvinnor inte får skriva skämten? Eller som i Nours fall, när kvinnor faktiskt både skriver skämten och drar dem själv, inför miljontals tittare.

Under föreläsningen belyses bland annat frågor såsom; Varför kallas kvinnor som jobbar med humor för ”roliga tjejer”, medan män kallar för ”humorgenier”? Hur är det att arbeta som komiker i en mansdominerad bransch? Varför välja att vara uttalad feminist? Hur påverkar föreställningar om kvinnor och humor, möjligheten att lyckas som komiker?

Komikern Nour El Refai har många tv-program, föreställningar och andra humorproduktioner bakom sig, där hon jobbat som både manusförfattare och skådespelare. Här delar hon med sig av sina erfarenheter och svara öppenhjärtligt på frågor om feminism och humor?"

Som medlem i RFSU Göteborg betalar du inget för denna fantastiska kväll!
Om du ännu inte är RFSU-medlem kan du bli medlem genom att klicka här. Glöm inte att välja RFSU Göteborg som lokalförening. Det går också bra att bli medlem på plats under kvällen (då behövs jämna pengar i kontanter). Att bli medlem kostar 150 kronor och då ingår också, utöver en helkväll med oss på RFSU Göteborg, en prenumeration på tidningen Ottar och stora möjligheter att engagera dig inom sexualpolitik och sexualupplysning.

Kostnad för icke-medlemmar: 50 kr
Det går också bra att betala för föreläsningen utan att bli medlem.

Tillgänglighet: Hörselslinga finns i lokalen. Hiss finns och plats för rullstolar.
RFSU Göteborg välkomnar alla medlemmar och kommande medlemmar samt dig som bara vill lyssna på en grym föreläsning!

Inga kommentarer: