onsdag 5 augusti 2015

Tack för i år, Stockholm Pride!

Ylle Ljungdahl i mitten, redo för Prideparaden

Jag vill rikta ett jättetack till alla som varit inblandade i de arrangemang RFSU haft under Stockholm Pride 2015! Precis som tidigare år har RFSU Stockholm fått i uppdrag att hålla i arrangemangen under Pridefestivalen i Stockholm och jag tog över rodret helt färsk i pridesammanhang. Såhär i efterhand kan jag inte känna mig mer nöjd med veckan som varit och det stöd och engagemang som funnits runtomkring mig i mitt jobb som projektledare. Som vanligt har det varit ett nöje att arbeta för RFSU!

Under veckan som gått har vi arrangerat åtta egna programpunkter på vitt skilda ämnen i Pride House, samt haft deltagare i flera seminarier i samarbete med RFSL. Vi har spridit våra kunskaper om fittan, om värdgraviditeter, om flersamhet, om BDSMF och mycket mer. Vi har ifrågasatt landstingets ansvarstagande i transfrågor, vi har pratat om vikten av att ta makten över språket och vi har lärt Stockholm att klittra. Många av våra seminarier har varit så välbesökta att hälften fick vända i dörren och vi hoppas att vi nästa år får ännu mer utrymme av Pride House för vår sexualpolitiska agenda.

I Pride Park har vi hela veckan representerat med ett välbesökt tält bemannat av fantastiska volontärer. Hos oss har funnits plats för stora frågor och viktiga diskussioner, men också för lättillgänglig upplysning i form av suveräna sällskapsspelet Snabbis som knappt stod oanvänt en sekund under parkens öppettider. Vår diktvägg där besökarna kunde bidra med egenförfattade poem på festivaltemat “Gör slut” fylldes fort och blev utnämnd till “Prides mest kreativa” av bloggenmakthavare.se. (http://makthavare.se/2015/08/02/mathavarlistan-pridespecial-2015/)

Och så paraden. Vilken parad! Vilken fest! Underbara människor som slöt upp bakom vår snygga RFSU-regnbågsflagga och dansade med hela vägen till Östermalms IP! Ni glänste ikapp med solen och visade på hela det breda spektrat av medlemmar i RFSU. Bara några av er var bokstavligen klädda som det, men ni är tamejtusan enhörningar allihop! Nästa år gör vi om alltihop, men förstås ännu större, bättre och vackrare!
Tack för Stockholm Pride 2015!
/Ylle Ljungdahl, projektledare RFSU på Stockholm Pride.

Inga kommentarer: