torsdag 3 november 2011

Kom och fira när vi fyller Byxmyndig!

Den 10e november bjuder RFSU Stockholm in till födelsedagskalas! Skolinformatörsverksamheten fyller då hela 15 år och Byxmyndig. Detta hoppas vi att du vill vara med och fira!

Kom och mingla med oss. Se vår fotoutställning med bilder från de 15 år som gått, ställ dina frågor om verksamheten och sexualupplysning i skolan, testa dina kunskaper i vårt kunskapsquiz och lyssna på spännande samtal och föreläsningar. Kalaset börjar klockan 13.00 och det är fritt fram att komma och gå de tider som passar dig! Är det någonting du är extra intresserad av att lyssna på? Här har du schemat över vad som händer i vår föreläsningssal:

13:20 Att prata sex i skolan. Jonas Lemon och Lisa Larsson, programansvariga för RFSU Stockholms skolinformatörsverksamhet.
Lisa och Jonas berättar om hur skolinformatörsverksamheten fungerar idag. De delar med sig av de bästa tipsen och slutsatserna om sex- och samlevnadsundervisning som man kommit fram till under de här 15 åren. Vilka ämnen är viktiga att prata om i klassrummet, och vilket förhållningssätt funkar bäst när man gör det?

14.00 Politikerutfrågning.
Är sex och samlevnadsundervisning i skolan viktigt? Vad kan göras bättre? En politisk utfrågning om sex och samlevnadsundervisningen i skolan i Stockholms län. Utfrågningen leds av RFSUs förbundsordförande Kristina Ljungros.

15.15 Paneldebatt: Sexualundervisning i skolan och RFSUs roll i detta.
I panelen Hans Olsson, sakkunnig i sexualupplysningsfrågor på RFSU, Katarina Lindahl, tidigare generalsekreterare för RFSU, och Lotta Björkman, vice ordförande RFSU Stockholm och skribent i boken ”Normkritik” och Anahita Assadi, aktiv skolinformatör. Moderator är Pelle Ullholm, handläggare Sexualupplysning RFSU.

16:30 Att prata sex i skolan. Jonas Lemon och Lisa Larsson, programansvariga för RFSU Stockholms skolinformatörsverksamhet.
Lisa och Jonas berättar om hur skolinformatörsverksamheten fungerar idag. De delar med sig av de bästa tipsen och slusatserna om sex- och samlevnadsundervisning som man kommit fram till under de här 15 åren. Vilka ämnen är viktiga att prata om i klassrummet, och vilket förhållningsätt funkar bäst när man gör det?

17:00 Tack för att ni kom!

Kalaset äger rum på vårt kansli, Eriksbergsgatan 46. Vi bjuder på lätt tilltugg. Har du några frågor om dagen och programmet så är du varmt välkommen att höra av dig till Hanna Jonsson Löfbom (projektledare), e-post: hanna.j.lofbom@rfsu.se.

Varmt och hjärtligt välkommen!

Copyright: Eva Fallström/RFSU


Inga kommentarer: