torsdag 7 augusti 2014

Tack Stockholm Pride!

Pride-tältet
RFSU har medverkat i Pride House med inte mindre än 15 programpunkter, hängt i Pride Park med LiQuid, skolinformatörerna och internationella gruppen, samt gått med den röda brandbilen i paraden. 
– Jag tycker det är väldigt kul att RFSU kan visa upp sin bredd. Vi ordnar många panelsamtal för att RFSU är en bred organisation som arbetar med många olika frågor och under Pride kan vi diskutera allt utan beslut. Därför är det bra att vi har 15 samtal istället för tre samtal. Tyvärr inföll sig de flesta panelsamtalen mellan tisdag och torsdag, bättre spridning vore bra till nästa år. Det vore även bra att inte alla samtal är 45 minuter långa, vissa samtal behöver 1,5 timme, större flexibilitet och variation skulle vara bra för att kunna fördjupa sig ytterligare. Det har diskuterats allt från SRHR internationellt till normkritisk familjejuridik, BDSM och kommunikation, samt queert åldrande, säger Elin Bengtsson, projektledare för Pride hos RFSU.

Sex på kartan och minnen från sexualundervisningen i skolanElin Bengtsson

I Pride park är tältet väldigt mysigt vilket fick många människor att stiga in fastän placeringen var väldigt undangömd, och Elin hoppas på en bättre placering till nästa år. Även det arbete som volontärerna gjort i RFSU-tältet, med medlemsvärvning, information och olika aktiviteter, är förstås av största vikt. 
– Tältet har haft en strid ström av besökare som varit nyfikna på RFSU:s arbete, kommit in för att köpa en bok, spela vårt nya ordspel Snabbis, de kunde även skriva och berätta om sina minnen av den egna sexualupplysning från skolan och de kunde sätta ut ett hjärta där dem har haft sex i världen. Vi har även haft en del programpunkter i tältet, fortsätter Elin. 

Det enda molnet på himlen var att vårt annars så pålitliga paradfordon, den lilla röda brandbilen, fick krångel med generatorn vilket gjorde att musikanläggningen inte gick att använda.
– Men vilka fantastiska aktivister vi har som trots detta lyckades hålla peppen hela vägen till Östermalms IP! säger Elin.

Missade du alltsammans? Inom kort kommer också foton från paraden läggas upp på vår facebooksida.

Tack för mig, Ulrika Hammar, 
Daniel Ivarsson och Josefin Morge! 

/Matilda Strömberg, Internationella Gruppen och Aborträttsnätverket

Inga kommentarer: