söndag 2 februari 2014

Vad händer med aborträtten i Spanien nu?Gårdagens manifestation i Madrid blev den största hittills sedan den spanska regeringen gav besked om att aborträtten ska inskränkas.

I december lade högerregeringen fram förslaget om att riva upp den aborträtt som infördes 2010 och som gäller fram till graviditetsvecka 14 och frågan ska upp i parlamentet under våren. 

Stöd för fri abort i Spanien strömmade in från hela världen under gårdagen. Flera stöddemonstrationer hölls i många spanska och europeiska städer. Under #nuncamas på Instagram och Twitter läggs bilder ut på personer med ståltrådsgalgar (symbol för ett av flera livsfarliga verktyg som används vid olagliga och osäkra aborter).

Imorgon träffar RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros flera personer och organisationer som arbetar hårt för aborträtten i Spanien och det känns värdefullt att RFSU kommer få ta del av deras analyser av det politiska läget just nu.

Första mötet imorgon är med Alianza por la Solidaridad och därefter hälsar vi på hos FPFE, Federación de Planificación Familiar Estatal. Dessutom har Svenska Ambassaden bjudit in oss till ett möte. Reflektioner efter våra möten kommer du kunna ta del av här på bloggen imorgon.
 

Läs mer om Alianza por la Solidaridad här: http://www.alianzaporlasolidaridad.org/en/

Läs mer om FPFE, Federación de Planificación Familiar Estatal, här: http://www.fpfe.org/


 

Inga kommentarer: