söndag 2 februari 2014

Solidaritetsaktion för aborträtten i Stockholm

RFSU:s aborrättsnätverk och generalsekreterare Maria Andersson fick igår sällskap av Unga feminister och Liberala kvinnor när vi gemensamt vandrade till Spaniens ambassad. Vi gick dit för att överlämna texten "I decide", i solidaritet med de aborträttsaktivister som samtidigt samlades på gatorna i Madrid, Barcelona, Bologna och på många andra ställen i Spanien.

Texten vi lämnade över är skriven av spanska aktivister och är en protest och en uppmaning till spanska regeringen att backa i lagförslaget som kan komma att inskränka aborträtten i Spanien radikalt.

Samma text överlämnades till spanska underhuset i Madrid tillsammans med tiotusentals aktivister i följe (se bilder i föregående blogginläg). 

Det kändes självklart att i solidarietet visa vårt engagemang och stöd då grupper över hela Europa under dagen och veckorna före gjort detsamma. Från Paris och Bryssel till Edinburgh, London och Stockholm sluter vi upp och skanderar #nuncamas, #aldrigmer, #rfsu! För allas rätt sin egen kropp! För att jag bestämmer! För att ingen kvinna ska behöva dö av osäkra, illegala och farliga aborter!

Text: Emilie Weiderud
Foto: Sandra Ehne, Nanna Olasdotter och Emilie Weiderud

Inga kommentarer: