torsdag 1 augusti 2013

Fittfakta och kukkunskap – RFSU:s skolinformatörer sprider lust

             Felix Finnveden och Lisa Larsson är båda RFSU-informatörer.

Lär dig hur lika fittor och kukar är, eller få inspiration till att förnya sexlivet. Det stod RFSU:s skolinformatörer till hands med när de höll Fittfakta och kukkunskap i Pride Park.

På Fittfaktan och kukkunskapen får svar på frågor som hur många nervtrådar det finns i klitoris (6-8 000. Det finns inget känsligare område på hela kroppen). Hur lika varandra kukar och fittor är (Väldigt lika. Alla strukturer går att hitta i båda könsorganen till exempel att båda har svällkroppar, prostata och ollon. Båda får utlösning genom urinröret. Blygdläpparna motsvarar pungen och de inre motsvarar skaftet). Och vad som händer när du tänder (du får stånd. Oavsett vem du är).

Informatörerna undervisar på skolor i hela landet. I klasser från mellanstadiet ända upp till gymnasiet. Kuk- och fittkunskapen riktar sig främst till gymnasieeleverna.

– Vi fokuserar mer på lust i gymnasiet och mer på reproduktion i de lägre åldrarna, säger Lisa Larsson som har varit RFSU-informatör sedan 2007.

Nu är de i RFSU-tältet i Pride Park och sprider kunskap och lust bland besökarna.

–.Vi brukar börja rätt basic, säger Lisa Larsson. För dem som redan har rätt bra koll på hur det funkar handlar det mer om att inspirera och uppmuntra till att prova nya saker tillsammans med sin sexpartner.

– Det är viktigt att låta sex ta tid för att kunna hitta på nya grejer så att man inte bara gör som man brukar. Jag skulle vara nöjd om de går härifrån och har fått en idé eller inspiration till att göra något nytt, säger Lisa.

Det kan handla om att hitta nya erogena zoner på kroppen.

– När jag är ute på skolorna gillar jag att berätta om kåttrådar. Var de kan vara ytliga någonstans, säger Felix Finnveden som varit informatör sedan 2011.

– Vi vill visa att det finns känsel i hela området kring könet. Att det kan räcka att göra något på låret. Jag vill ta bort fokus från ett litet litet området och göra det större, säger Lisa.

Inga kommentarer: