fredag 13 december 2013

Virka för liv i vänliga Västerås


I skrivande stund är några i RFSU:s aborträttsnätverk på miniturné genom landet på väg ner mot Göteborg för att vara med i finalhelgen av detta års fantastiskt viktiga Musikhjälpen. Just hur pass viktigt årets tema är blir bara mer uppenbart under veckan som går och engagemanget känns som det bara växer. Så var det även i Västerås som ikväll visade upp sig från sin mest engagerade och kreativa sida.

Hela 27 personer träffades ikväll på kafét Global Living som öppnade dörrarna för att vi skulle kunna få virka livmödrar till förmån för alla tjejers rätt att överleva sin graviditet. Att ordna ett event och att alla som säger att de ska komma faktiskt kommer är inte alltid det vanligaste, men Västerås levererade på alla punkter!


Det var så oerhört upplyftande att se en så stor skara människor på en torsdag, som stannade tills lokalen stängde, hjälpte varandra och framförallt förde livliga men även lättsamma diskussioner om allt från kroppar, förlossningar till flickors och kvinnors rättigheter.  En börjar märka att det är något visst med att hantverka och att göra det tillsammans och för något så viktigt. 


De på plats var allt från RFSU Västerås till folk från hantverksgruppen Västerås Knitters, representanter från Tjejjouren Ronja, till de som snubbat över eventet och nyfiket ville lära sig virka eller bidra till insamlingen. Både Västerås Tidning och Vestmanlandsläns tidning var på plats och fotade och frågade. 
På Global Living ordnades även spelning till förmån för Västerås Stadsmission med lokala musikaliska talanger, däribland RFSU profilen Tina Wilhelmsson som bjöd på sexualpolitiska visor speciellt för alla virkare.   


Tack Bästerås för pepp utan dess like, ett varmt mottagande och uppvisandet av ett inspirerande lokalt och globalt engagemang som vi bär med oss ner mot Göteborg!

Fortsätt att sprida kampanjen #virkaforliv och insamlingsbössan http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/virka-for-liv, ditt bidrag gör skillnad! 


/Emilie Weiderud och Lena Lundqvist
RFSU:s aborträttsnätverk


Inga kommentarer: