onsdag 29 juli 2015

Det finns inga dumma frågor, bara väldigt korkade svar

Suzanne Larsdotter, RFSU, visar knipövningar tillsammans med Malinda Flodman och Nicklas Dennermalm, RFSL.

Det uppstod jubel i salen när Malinda Flodman från RFSL konstaterade att succétrion, som också består av Suzann Larsdotter, RFSU och Nicklas Dennermalm. RFSL, är återförenad. Publiken tycks ha varit med förr, när dessa erfarna sexualupplysare pratat tillsammans i Pride House tidigare år.
– Vi tar fram varandras roligaste sidor, sa Malinda.
– Ja, men nu ska vi försöka vara intellektuella och smarta och inte falla in i buskis och sexskämt, sa Nicklas.
Den ambitionen gick väl sådär. Allvaret fortsatte att blandas med skämt när trion läste upp frågor och svar från diverse sexspalter. Utgångspunkten var att det inte finns några dumma frågor, men det visade sig finnas en del riktigt korkade svar. Tillsammans formulerade de om svaren såsom de själva skulle velat svara. Och så fick vi som publik lite konkret sexualupplysning på köpet.

En fråga var från en man som blivit orolig över att hans flickvän börjat använda en dildo som var mycket större än hans egen kuk. Han kände sig otillräcklig och undrade vad han skulle göra åt saken. ”Låt henne inte vänja sig vid den!” var svaret, vilket fick Malinda att raljera över att ”Ja, vi måste ju vara snälla mot kuken så att den inte blir ledsen på sin tron.” och Suzann att ställa sig upp och visa effektiva knipövningar. Hon upplyste oss om att fittan är anpassningsbar och mycket väl kan knipa hårt om ett finger även efter att ha njutit av en rejäl dildo. 

Nästa frågeställare beskrev hur hennes kille börjat tjata om analsex. Hon ville få honom att förstå att hon inte var sugen och undrade samtidigt om han kunde vara bög. Svaret i frågespalten löd att hon skulle gå med på att testa om hon fick testa på honom först med tillägget att ”analområdet är för de flesta ett ställe som inte förknippas med sex”. Suzann frågade om analområdet var det som låg där borta vid gonorrén och att det var därför det var förbjudet område. Nicklas undrade var rädslan för analsex kommer ifrån. ”Det är som att de ska till att hantera mormors kristallglas”. Malindas seriösa svar var att börja testa analsex på egen hand, kanske med ett finger, en dildo eller en plugg. Att pojkvännen skulle vara bög bara för att han ville ha analsex trodde ingen av sexualupplysarna. ”Börjar han däremot kräva att hon ska ha lösskägg och prata med basröst kan hon ju ta sig en funderare.” tillade Malinda.

Efter en liten utvikning om klitoris storlek, som tycks bli allt större för varje forskningsrapport (”Den är uppe i 9-10 cm nu, snart är den nog en halvmeter! Det är svårt att överhuvudtaget pilla någonstans på kroppen utan att komma åt klitoris.”) kom panelen till sista frågan som handlade om bdsm. Här var svaret på en fråga från en man som testat bdsm och ville fortsätta, nyanserat och klokt och vände sig till flera inblandade personer. Trion konstaterade att ”som en frågar får en svar” inte är det enda som gäller utan att det också handlar om ”den en frågar får en svar av”. De uppmanade publiken att vara källkritisk och välja forum för sina frågor.
–  Du får räkna med olika svar beroende på om du ställer en fråga på Kamratposten eller på Darkside. Och kom ihåg att det enda stället som är värre än Flashback är väl Familjeliv, konstaterade Suzann.

Inga kommentarer: