torsdag 2 augusti 2012

Låna ut din röst

Mandira Paul och Ellen Nordlund

Internationella gruppen i RFSU Stockholm arbetar med alla slags sexualpolitiska frågor på ett brett plan. De har under våren koncentrerat sig på mödradödlighet, och i höst ska de flytta fokus till Östeuropa. Då kommer hbt-frågorna självklart in. Bland annat ska gruppen resa till Minsk på pridefestival.

Idag är ett stort gäng från Internationella gruppen i RFSU-tältet för att kicka igång den nya kampanjen "Låna ut din röst". Sandra Ehne berättar om projektet:

"Vi spinner vidare på Marching for those who can't och vill göra en insats på längre sikt med samma grundtanke" säger Sandra. "Vi vill tala för dem som inte har möjlighet att synas och höras, i synnerhet här på Pride."

"I tältet erbjuder vi möjlighet för besökare på Stockholm Pride att lyfta fram personer, organisationer och frågor som de tycker förtjänar att höras och synas" förklarar Sandra.

Besökare i tältet kan skriva sitt budskap i en pratbubbla som sedan hängs upp i taket. Det finns även möjlighet att delta hemifrån genom att lägga upp en bild på Facebooksidan Låna ut din röst.

I tältet pågår också en annan aktivitet som Internationella gruppen har konstruerat: Sex på världskartan. En stor världskarta hänger på väggen där besökaren kan sätta en knappnål på en plats i världen där hen har haft sex."Vi vill synliggöra att vi har sex över hela världen. Stockholm Prides deltagare reser över hela världen och har sex över hela världen, därför bör det finnas intresse för att kämpa för allas rätt att ha sex hur och med vem de vill, över hela världen" säger Sandra.

Inga kommentarer: