onsdag 1 augusti 2012

Liquid har landat

Anja Persson och Emma Nilsson


Anja Persson och Emma Nilsson är ansvariga för hbtq-mötesplatsen Liquid i Linköping, som drivs av RFSU Linköping i samarbete med Linköpings kommun. De anlände till Pride idag. Ivrigt berättar de om sommarlägret de nyligen genomfört med sina ungdomar.

Nu under onsdagseftermiddagen har de deltagit i seminariet Hur göra mötesplatser för hbtq:s queera tillsammans med representanter från andra ungdomsverksamheter. Där pratades det bland annat om hur tillgängligheten för olika grupper av ungdomar påverkas av till exempel var i staden en mötesplats ligger. Alla mötesplatser uttryckte under seminariet en önskan att arbeta intersektionellt och nå ut till så många hbtq-ungdomar det bara är möjligt, men ofta är det ekonomiska begränsningar som sätter gränserna. I publiken fanns flera politiskt aktiva åhörare som visade intresse för att arbeta för mer resurser till arbetet för hbtq-ungdomar.

Emma och Anja är nöjda med seminariet, men de tycker att tiden gått alldeles för fort. "Vi skulle kunna prata i flera timmar om intersektionalitet"' säger Anja.

"Vi är här på Pride för att nätverka och för att lära oss mer" säger Emma. "Framför allt när det gäller trans vill vi utöka våra kunskaper för att kunna jobba ännu bättre med det framöver."


"Vi kommer också att finnas i RFSU-tältet vid två tillfällen för att berätta om Liquid" säger Anja. 


Passa på att besöka dem då!

Inga kommentarer: