torsdag 13 mars 2014

RFSU deltar i konferensturné om sex och samlevnad i grundskolan


Hans Olsson bloggar från konferensturnén2011 kom nya styrdokument för sex- och samlevnadsundervisningen i grundskolan och gymnasiet. Sexualkunskap ska integreras i en rad olika ämnen som religion, historia och bild. RFSU medverkar nu i en konferensturné som Skolverket anordnar i samarbete med med RFSU, Folkhälsomyndigheten, Skolverket och RFSL Ungdom för att diskutera hur det här kan göras på bästa sätt. Hans Olsson, sakkunnig på RFSU:s förbundskansli, bloggar från turnén. Läs mer om denna här.

Nu drar vi igång igen - den tredje av tio av Skolverkets konferenser om sex och samlevnad i grundskolan och gymnasiet. Nu i Sundsvall. Över 120 lärare och elevhälsopersonal från Nordanstig och Härnösand, Sundsvall och Ånge och andra platser i regionen. Väldigt roligt att se så många intresserade!

I samtal vid bokbordet visar det sig att en del skolor bland annat har Världens viktigaste bok, Sex på kartan och Sexualundervisning på lättare svenska på sina skolor.


Tommy Eriksson
Tommy Eriksson, undervisningsråd på Skolverket talar om sex och samlevnad som ett ämnesintegrerat och ämnesövergripande arbetsområde i skolan. 
Inga kommentarer: