måndag 3 mars 2014

Fittfestival i fullsatt Folkets Hus- Hade vi vetat att det hade varit en sån här uppslutning så hade vi kunnat anordna en festival i dess rätta bemärkelse, typ i en vecka, säger Erica Andersson Kanon och skrattar. 

Hon och Elin Högberg är projektledare för Vulvagruppen som är en aktivitetsgrupp inom RFSU Stockholm. Fittfestivalen startade som en idé om ett evenemang för kanske 50 personer, men intresset blev större än så.
- I och med att det har växt så mycket visar det också på att frågan om fittrelaterade ämnen verkligen ligger i tiden och att folk är intresserade, säger Elin.

Ni fick byta lokaler, vad hände?
- Det som hände var att Allt och Stockholm skrev en artikel som blev väldigt klickad, säger Elin. 
Vi avbryts av musik som dundrar  genom lokalerna då humorduon 100 kg Vakuum soundcheckar. Elin fortsätter:
- Det blev så himla många som attendade på facebook, det var så himla många som ringde och mailade och ville vara med och arrangera och göra saker, säger hon.

Hur träffas Vulvagruppen annars?
 - Vi har tre studiecirklar som heter Fittan i fokus 1, 2 och 3. De bestämmer själva i grupperna hur mycket de ska träffas. Jag är med i FiF 2, vi träffas var tredje vecka kanske, säger Elin.

Vad pratar ni om då?
- Vi pratar om olika fittrelaterade ämnen. Vi pratar mens, onani, och i höstas hade vi en föreläsning med en barnmorska. Föreläsningen döpte vi till Den barnafödande fittan, säger Elin.

Vad skulle ni önska att besökarna tar med sig härifrån idag?
- Nya erfarenheter, att de får lära sig någonting om fittan som de inte visste, säger Elin.
- Och att kanske gå härifrån lite avväpnade kring fittaktivism överlag, men kring fittan i synnerhet också. Att få ny kunskap, lite nya perspektiv, kanske ett nytt förhållningssätt, säger Erica.

Vad blir nästa steg för Vulvagruppen? Kan vi se fram emot fler Fittfestivaler?
- Går det bra så: ja, svarar Elin.

-  Ja, det vore fantastiskt. Och att få kunna låta ett sånt här litet initiativ också få blomma ut, och få plats med att involvera fler aktivister och fler medlemmar i RFSU, säger Erica.

Text: Linda Israelsson

Inga kommentarer: