torsdag 11 oktober 2012

Nya möten i Krakow!

Efter en skön natts sömn började vi dagen i vårt mysiga hostelrum med att förbereda oss inför dagens studiebesök, blogga och renskriva anteckningar från gårdagens möte. Efter en lunch här i Kazimierz - det fina området där vi bor - delade vi upp oss i två grupper för att ge oss iväg på två olika uppdrag.

Hälften av oss promenerade mot gamla stan för att försöka hitta kontoret där Anna Grodzkas Krakowbaserade stab finns. Den andra gruppen styrde stegen för att träffa en grupp polska studenter som läser svenska. Den första gruppen levde lite på hoppet vad gällde mötet - som var inbokat men inte bekräftat - och fick inte tag i någon att prata med. Den andra gruppen hade en lyckad workshop med studenterna, om svenska ord kopplade till sexualitet och kroppen.

Det är kallt här i Krakow, men alla tycker mycket om staden och vi har haft en fantastisk kväll på en fransk restaurang samt en av barerna i kvarteret där vi bor. Området vi bor i är de gamla judiska kvarteren, fulla av mysiga caféer, restauranger och barer. Under middagen hade vi sällskap av Agata, som jobbar för Campaign Against Homophobia i Warsawa, och senare på kvällen mötte vi upp studenterna från eftermiddagens workshop.Inga kommentarer: