onsdag 3 augusti 2011

RFSU pratar om sexleksaker

I RFSU tältet här på Pride så hade Tove Solbeckar en liten genomgång av de sexleksaker och andra sexuella hjälpmedel:

Hon berättade om fördelarna med RFSU kondomer att de bland annat är bäst testade. Sedan visade hon hur man satte på en kondom, och gav annan viktig info som att man ska kolla datumet och akta naglarna så att man inte har sönder kondomen.

Sedan visade hon penisringar som man använder för att hålla kvar ståndet om man har problem med det, eller bara för att det är skönt.

Efter det visade hon RFSUs fina vibratorer, både stavar och klitorisvibratorer. Fördelen med RFSUs sådana produkter är att de är testade och inte är gjorda av allergiframkallande.

Därpå beskrev hon vad G-punkten är: ett lustfyllt område ca 7 cm in på slidans framvägg som bliratt det  känsligt när kvinnan är upphetsad. För att stimulera denna punkt kan man använda en G-punktsstav.

Sedan beskrev hon att hon att det är bra att träna upp slidmusklerna med hjälp av vaginakulor. Detta dels för att förebygga inkontinens (att man har svårt att hålla sig, och ibland kan "läcka" lite urin). Men också för att få bättre kontroll på musklerna så att man kan öka både sin njutning och sina orgasmchanser.

Hon avslutade med att visa en buttplug, vilket är precis vad det låter som, en liten plugg i mjukt material som man kan använda för att stimulera i och runt analen.

Inga kommentarer: