måndag 13 maj 2013

Snart dags för kongress i Gävle!
Den 17-19 maj är det dags för kongress, RFSU:s högsta beslutande organ.

Den 30 mars 1933 bildades RFSU på ABF i Stockholm. Lite mer än 80 år senare ses vi nu i Gävle för att diskutera sexualpolitiska och organisatoriska frågor och vad vi vill med vår organisation. Under 80 år har vi arbetat för allas rätt till sin egen kropp och sexualitet, även om möjligheterna och förutsättningarna har förändrats. Mycket hänt och vi har genom vårt arbete gjort skillnad och påverkat den politiska utvecklingen.

Den 17-19 maj ses vi i Gävle för att för första gången anta en gemensam strategisk plan för hela organisationen. Under ett år har vi tillsammans med lokalföreningarna, anställda, medlemsorganisationer och RFSU AB diskuterat vad vi ska vara kända för år 2020 och vad vi ska fokusera vår verksamhet på. Resultatet a alla diskussioner hittar du i styrelsens proposition Vision 2020.

Under kongressen ska vi även diskutera 20 motioner om allt från ett nytt ord för onani till hpv-vaccin och sexköpslagen. Förbundsstyrelsen lägger även fram propositioner om förslag till en minskad styrelse, nya finansieringsformer och kommande uppdateringar av idéprogrammet.

Att RFSU fyller 80 år kommer vi att fira genom en stor fest på fredagskvällen där även årets RFSU-pristagare avslöjas.

Till kongressen kommer både enskilda medlemmar och medlemsorganisationer. Många har varit på flera kongresser, medan andra kommer på sin första. Som vanligt använder vi oss utav både kongresstorg och diskussioner i plenum. Läs igenom handlingarna och diskutera dem gärna på vårt intranät Klick och med andra medlemmar i din lokalförening eller i din organisation. Ju bättre förberedda vi är, desto bättre diskussioner och beslut blir det.

Jag ser fram emot att träffa er alla i Gävle!

hälsningar
Kristina Ljungros, förbundsordförande

Inga kommentarer: