onsdag 6 maj 2009

Lena hälsar välkommen!

Denna gång hålls kongressen i Malmö och för våra värdar RFSU Malmö är det i år ett ärofyllt 75-årsjubileum. Vi ska synas och höras på stan!

Till kongressen har det inkommit tjugo motioner; om det preventiva arbetet med hiv och STI liksom diskriminerande lagar och regler på området, om sexualbrottslagen, transfrågor, RFSU:s miljömål, frågan om regionalisering, och mycket annat. Dessutom har förbundsstyrelsen lagt flera propositioner om bland annat reviderade stadgar och barns sexualitet som fokusområde. Jag ser fram emot diskussionerna.

Årets RFSU-pris ska delas ut, och vi kommer även att få höra tal av inbjudna gäster.

De senaste kongresserna har RFSU använt sig av påverkanstorg som mötesform och förbundsstyrelsen föreslår att så sker även denna gång. Påverkanstorg uppfattas av många som mer demokratiskt och kreativt då fler gör sig hörda i diskussionerna. Men delar av förhandlingarna liksom besluten tas i plenum där alla är samlade. Så träna gärna i talarstolen innan vi drar igång.

Innan kongressen drar igång har RFSU-gruppen och RFSL Rådgivningen Skåne en (fullsatt) workshop som berättar om sitt arbete kl. 13-15.

Vi ses i Malmö!

Lena Lennerhed, förbundsordförande

Foto: Maria Gullmark

Inga kommentarer: