onsdag 6 maj 2009

RFSU Malmös ordförande Andreas hälsar välkommen


Välkommen till Malmö!

2009 är ett spännande år för RFSU Malmö. Vi anordnar RFSU:s kongress och vi fyller 75 år! 75 år av sexualupplysning som bland annat tagit sig formen av föreläsningar, läger, böcker, skolinformation, filmvisningar, tidningsdebatter, reklamkampanjer och sist i raden – studiecirklar.

Vårt jubileum kommer att firas ordentligt till hösten, men vi rivstartar i helgen med att hälsa hela Sveriges RFSU välkomna till kongress på S:t Gertrud i Malmö. På lördag kommer RFSU på stan att gå av stapeln och det är då RFSU Malmö, med hjälp av resten av kongressdeltagarna, ska profilera sig och värva medlemmar. Med anledning av vårt jubileum kommer detta gå i historiens och kulturens tecken. Tänk på allt som RFSU varit med om att förändra till det bättre och vad kan det finnas för utmaningar framöver?

RFSU Malmö består inte bara av en styrelse, informatörer och engagerade medlemmar, den består också av RFSU-gruppen. Att arbeta sida vid sida med en professionell verksamhet berikar livet i vår lokalförening och tillför en enorm kunskap och kompetens. Det är svårt att tänka sig något bättre för en sexualpolitisk organisation än att få dela lokal med RFSU-gruppen, RFSL-rådgivningen Skåne och Sexualterapeutiska Mottagningen Skåne.

Oavsett om du känner för förhandlingar, komik, sexualpolitik, fest, musik, tal, aktivism eller vad det nu kan vara, så kommer vi att erbjuda det och tillsammans kommer vi att få en fantastisk kongress.

Välkomna till Malmö! Vi ska fira av de 75 år som gått och rivstarta de nästkommande 75!

Andreas Palmqvist, ordförande RFSU Malmö
Foto: Maria Gullmark

Inga kommentarer: