tisdag 22 juli 2014

Sverige i fokus i Melbourne

Idag har det varit mycket Sverige i fokus här i Melbourne. Förutom att vi träffat den ca 25 personer starka svenska gruppen som är på plats så har ambassadör Anders Nordström talat om Young Leaders på ett stort och välbesökt seminarium. Dessutom har vårt förändringsarbete med kriminalisering av personer som lever med hiv rönt stor uppmärksamhet.



Som vi redan berättat om har det genom åren uppmärksammats att vi är ett land som genom åren dömt många hivpositiva personer till fängelse. Att då få vara det goda exemplet på hur man gör förändring känns så klart fantastiskt. I en av de stora plenarsesionerna lyftes det svenska exemplet idag som föredöme. Väldigt roligt för oss som jobbat med frågan under lång tid. Ovan en bild från Sally Camerons fina presentation.


På eftermiddagen presenterade vi också vårt arbete genom en posterutställning. Under de timmar vi stod vid postern för att svara på frågor fick vi besök av nyfikna från Australien, Norge, Nigeria, Belgien, USA, Sverige och ett antal andra länder. En lyckad presentation helt enkelt. Även andra posters tog upp den svenska situationen. Det internationella samarbetet i dessa frågorna är oerhört viktigt.

Inga kommentarer: