tisdag 13 maj 2014

"Valrossmustaschen kändes mossig"

Kristina Öqvist från Carl Wahren gymnasium i Hallstavik har undervisat länge i sex och samlevnad. När hon började som lärare fick hon veta att filmen "Kärlekens språk" brukade visas som en del av undervisningen.
– Jag tänkte att det här måste vara fel. Hela filmen kändes väldigt mossig. En av skådespelarna hade för sjutton valrossmustasch!

Den enda fortbildningen Kristina minns att hon tidigare fått i sex och samlevnad var en temadag om hiv under 80-talet.
– Vi fick åka från Sveg till Östersund och sitta och höra på något som ingen egentligen visste något om. Man visste inte ens hur hiv överfördes. Sedan skulle vi åka tillbaka till våra respektive skolor och varna för den nya epidemien.

Kristina Öqvist och Sofia Lind

Till Sex- och samlevnadsdagen har hon med sig sin kollega Sofia Lind, som är kurator. De tycker att det känns bra att vara två personer som går samma utbildning så att de kan söka stöd hos varandra när de är tillbaka på jobbet.
– Det var bra att höra vad det är elever i allmänhet undrar över. Att de vill prata om hur man får en relation att hålla och hur det är att leva med hiv. Jag visste nog det, men det var skönt att få det bekräftat, säger Kristina.

Inga kommentarer: