söndag 22 maj 2011

Lena Lennerhed avtackades efter sex år som ordförande

Lena Lennerhed i Visby.

Strax före lunch avtackades Lena Lennerhed efter sex år som ordförande. Christoph Lukkerz tackade bland annat för att hon alltid varit närvarande och tillgänglig. Åsa Regnér menade att Lena som ordförande alltid varit klok, kunnig och påläst.
– Dessutom har Lena en förmåga att ställa invanda föreställningar på huvudet, vilket är bra för RFSU, sa Åsa Regnér.
Lena Lennerhed själv sa att hon trivts så bra i RFSU för att det är en glad organisation. Hon berättade att hennes uppdrag som styrelseordförande tagit henne till så olika platser som vip-rum på hotell i Bangkok eller en regnig campingplats i Åmål där hon sov i våningssängar.
– Men det viktigaste är att jag överallt i världen har träffat engagerade och kunniga människor, sa hon.
Lena Lennerhed nämnde också att det finns några saker hon är extra stolt över från sin tid i RFSU, som sexualpolitiken, den lokala och regionala förstärkningen, abortfrågan och hbt-rättigheter. Och hon avslutade sitt tal med några goda råd till organisationen:
– Håll i det ideella engagemanget. Var kloka och kunniga men var inte rädda för att sticka ut. Glöm inte RFSU:s historia men luta er inte för mycket på den. Var stolta men inte stöddiga. Och fortsätt vara en glad organisation!

Bild: Carolina Hemlin

Inga kommentarer: