torsdag 19 maj 2011

Välkommen till Visby!

Riksförbundet för sexuell upplysning – vilket fantastiskt namn!
Och vilken tur, och vilket mod, att våra grundare valde att fokusera på sexualiteten redan då för snart 80 år sedan.

RFSU Gotland bildades för 17 år sedan och vi har hela tiden känt oss som en del av denna snart 80-åriga förkämpe för människors frihet att vara, välja och njuta.
Vi är stolta över att vara en av många delar i en organisation som vågar sätta sexualiteten i centrum och kämpa för alla människors sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter.
I RFSU Gotland har just sexualupplysning på stränder och fritidsgårdar, sexualundervisningen i skolan och det internationella SRHR-arbetet i bl.a. Indien och Zimbabwe hela tiden varit prioriterade områden.

Vi är också väldigt stolta över att som relativt liten lokalförening ändå ha fått förtroendet att vara värdar för vår kongress – vår förenings högsta beslutande organ.

Vi ser fram emot att få ta emot alla er medlemmar, ombud, barn, anställda och gäster som kommer hit i maj för att diskutera, lyssna, prata, lära, skriva, fatta beslut och njuta på det sätt som passar Dig. Om Du sen njuter av att skriva finurliga och kloka bidrag på kongresstorget, av vårsolen, maten, sällskapet, de intressanta diskussionerna eller rent av sex eller av allt detta i en lustfylld blandning – det lämnar vi till Dig att bestämma.

Kongressen kommer att behandla ett stort antal viktiga och intressanta frågor, välja ny ordförande och förbundsstyrelse samt vara en mötesplats för sexualpolitiskt intresserade från ett ökande antal platser i Sverige. Och vi vill hälsa de nya lokalföreningar som bildats sedan förra kongressen och alla Ni som åker på Er första RFSU-kongress speciellt välkomna.

Men vi ska inte bara sitta inne och jobba. Vi ska även hinna med att se lite av vårt vackra Visby, som förhoppningsvis kommer att visa upp sig från sin bästa sida, visa upp oss i Visby under ”RFSU på stan” samt få smaka lite på vårt medeltida arv.

Så varmt välkomna till Visby, RFSU-kongressen och Wisby Strand den 20-22 maj 2011!

Janne Nordstedt
avgående ordförande RFSU Gotland

Inga kommentarer: