onsdag 18 maj 2011

Välkommen till RFSU:s kongress 2011!

Denna gång hålls kongressen i Visby och våra värdar RFSU Gotland arbetar för fullt för att vi ska få ett lyckat arrangemang.

Under kongressen ska vi diskutera sjutton motioner som inkommit: om smeksex, seniorinformatörer, skolinformationsverksamhet och mycket mer. Förbundsstyrelsen lägger fram sju propositioner: om Sexualupplysning 2.0 som fokusområde, om RFSU:s organisationsstruktur, med mera.
Vi ska dessutom dela ut RFSU-priset och synas på stan.

Har du varit på RFSU:s kongress tidigare kommer du känna igen dig, men en del är också nytt. Förbundsstyrelsen föreslår kongressen att använda kongresstorg som mötesform. Vi har tidigare kallat det påverkanstorg men det handlar inte enbart om ett namnbyte. Kongresstorget är tänkt att vara mer varierat och flexibelt, och med två torgvärdar ¬– en diskussionsledare och en som sköter skärmen – hoppas vi att det kommer flyta ännu bättre.

Det är viktigt att komma ihåg att en del av kongressen hålls i plenum, där alla är samlade. De som vill får träna i förväg i talarstolen. Det blir också möjligt att gå upp två och två i talarstolen. Vi kommer använda oss av dubbla talarlistor så att förstagångstalare ges förtur.

För att vår kongress ska bli just så bra och kreativ som vi vill är det så klart viktigt att alla kommer ordentligt förberedda och att våra diskussioner präglas av respekt och intresse för vad andra har att säga.

Jag ser fram emot att träffa er alla i Visby!

Lena Lennerhed, förbundsordförande

Inga kommentarer: