fredag 30 juli 2010

Fisting, strap-on, gruppsex och annat vi vill testa och undrar över

"Ett praktiskt seminarie i gruppsex, fisting och annat vi velat testa" var en underrubrik som skapade en lång kö utanför Studio 3 i Pride House idag. Skulle det bli gruppsex där och då på plats? Många ville vara med.

På plats fanns tre stycken experter som väldigt ingående förläste och förklarade om vitt skilda sexuella företeelser och hjälpmedel till det. Medverkade gjorde Malinda Flodman, Nicklas Dennermalm, Suzann Larsdotter. Malinda Flodman har skrivit boken Stora Sexboken för tjejer som har sex med tjejer. Nicklas Dennermalm är sexualupplysare på RFSL Stockholm och Suzann Larsdotter är sexualupplysare på RFSL. 

Det började med en noggrann genomgång av fisting - vad är det, hur gör en? Med kunskap och en stor dos humor förklarades det hur en går till väga. Sedan pratades det om sexleksaker - dildos, strap-ons och but plugs. Under hela tiden var det öppet för publiken att ställa frågor. Och fråga gjordes det! Var att hitta bra sexleksaker? Finns det dildos som inte är så kukliknande? De pratade om hur en lättare kan erotisera sin vardag. Grunden till seminariet var en undersökning som RFSL gjorde förra året som visade att tjejer som har sex med tjejer hade mycket som de ville pröva men som de inte visste så mycket om.

Det pratades också om gruppsex - var och hur att arrangera sådana tillställningar? Det trycktes mycket på vikten av kommunikation - vid alla former av sex och vid användning av sexleksaker. En mycket lyckad och inspirerande timme. Jag skulle vilja avsluta med ett citat som fälldes under seminariet, apropå sexleksaker och deras utformning:

"Fittan tar slut medans röven, den är oändlig."

Inga kommentarer: