tisdag 27 juli 2010

Vad ska du rösta på i höst?

RFSU stockholm har försökt hjälpa alla osäkra stockholmare att ta ställning i politiken, med seminariet "stockholmarens rätt till sin egen kropp". Deltog vid seminariet gjorde landstingspolitiker för folkpartiet, moderaterna, centern, miljöpartiet och vänsterpartiet. Seminariet hölls i en iskall men välbesökt biosalong på pridehouse. Kristina Ljungros från RFSU frågade ut politikerna om vad just deras parti kan göra för oss i sexualpolitiska frågor på landstingsnivå.

Män som utsätts för sexuella övergrepp, ungdomar och HIVpositivas bemötande var heta samtalsämnen liksom vestibulit och IVF. Snabbt konstaterades att samtliga partier är rörande överens om saker i teorin. Mer öppna ungdomsmottagningar på somrarna, bättre HBT-kompetens i vården mm. Men varför det är så svårt i praktiken var inte alla överens om. Dock sade sig alla politiker vara positiva till samarbete med RFSU så vi får se till att RFSU även i framtiden kan påverka i de politiska diskussionerna. kampen fortsätter!

2 kommentarer:

Siosa sa...

Jag är osäker på vilka jag ska rösta på, men vilket parti som helst som inte vill bagatellisera anmälningsplikten för HIV (t ex vänsterpartiet.)

Självklart ska det vara straffbart att ha samlag utan att berätta om sin smitta etc. Förstår inte hur man kan anse något annat, blogga gärna om ämnet.

Liv A sa...

Siosa! Jag återkommer gärna med en förklaring till RFSUs ståndpunkt i frågan och hur jag ser på saken. Nu är det dock sovdags efter en lång pridig dag.